Owocówka

Owocówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaśna śmeitana

    2-3 łyżki
  • cukier

    200 g
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • borówka amerykańska

    300 g
  • masło

    100 g
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i sól.
Do tego dodajemy masło i zagniatamy ciasto.
Formę do tarty natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą.
Wylepiamy spód ciastem.
W piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni podpiekamy ciasto 10-15 minut. Wyjmujemy ciasto, na nie wysypujemy owoce i ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 20 minut.
Po ostygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

04.03.2012 16:07
super

ZEWA

19.04.2011 09:09
pycha i zawsze można dać inne owoce

ZEWA

19.04.2011 09:09
pycha i zawsze można dać inne owoce

Marzena40

19.04.2011 08:34
pychotka!!!

wedith1

30.10.2010 13:41
Proste i smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat