Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barku Tetalichy- nalewka z orzecha

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 6,5 szklanki
liście orzecha włoskiego 120 sztuk
spirytuss 2 litry
woda 2,2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barku Tetalichy- nalewka z orzecha

Zrywamy z drzewa liście orzecha włoskiego i siekamy nożem, tak jeden liść na 4-5 części. Takie liscie wkładamy do słoja. Przegotowaną wodą zalewamy je wymieszaną ze spisrutusem i cukrem. Zakręcamy . Odstawiamy na 6 tygodni. Ważne aby taki słoj miał dostęp do promieni slonecznych. Następnie pzrelewamy przez gaze do oczyszczonych butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 31.05.2013 21:26
smakowitosci procentowe
Ewelina47 04.11.2012 20:03
tzw orzechówka , ja lubię
mic 25.09.2012 22:23
o kurde takiej bym sie napił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak