Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka w gniazdkach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron gniazdka domowe 20 dag
wątróbka drobiowa 40 dag
ser żółty 15 dag
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
olej 4 łyżki
mleko 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka w gniazdkach

Wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczu, wypłukać. Zalać mlekiem, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni olej, dodać pokrojoną cebulę, usmażyć. Cebulę wyłożyć. Na ten tłuszcz włożyć osuszoną wątróbkę. Usmażyć z obu stron. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować al dente w wodzie posolonej do smaku z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Koperek posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć makaron gniazdka. Do każdego gniazdka włożyć wątróbkę smażoną, posypać koperkiem, oprószyć pieprzem. Posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.05.2017 13:31
świetny pomysł
anulka69 19.04.2017 19:35
super pomysł na zdrową wątróbkę, na pewno zrobię
Jagódka77 07.01.2016 13:00
ciekawy sposób zaserwowania
berys18 02.03.2015 12:21
bardzo fajny sposób podania
Pani Domu 25.01.2015 18:39
ładnie się prezentuje
olkaaa 18.06.2014 07:32
bardzo fajny
Stenka 07.10.2012 07:34
Pewnie bardzo smaczna taka potrawa
stokrotka 26.08.2012 00:41
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak