Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z jajkiem w koszulce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęzcek
włoszczyzna 1 pęczek
Kwas burakowy 3 łyzki
sól do smaku
cukier do smaku
majeranek 1 łyżeczka
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z jajkiem w koszulce

Do garnka z wodą wrzucamy obrane i starte na grubej tarce marchewki, pietruszkę i buraczki z botwinki oraz pokrojonego na plasterki pora. Solimy. Gotujemy około 20 minut od zagotowania. Potem dodajemy pokrojone liście buraczane i gotujemy do miękkości. Doprawiamy ziołami , kwasem burakowym i odrobiną cukru dla złamania smaku.
Jajka wrzucamy do zakwaszonego wrzątku i gotujemy, aż się zatną. Władamy po jajku na talerz botwinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 30.08.2012 19:11
nie robiłem botwinki z jajkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak