Gulasz z bananami

Gulasz z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z piersi kurczaka lub tyle samo innego miesa drobiowego

    1 podwójny
  • cebula biała

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyzki
  • przyprawa curry

    1 łyzeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • banan

    3 szt
  • rosół drobiowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz), obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać kostkę rosołową i tyle wody żeby przykryła mięso. Gotować do miękkości. Zdjąć z ognia. Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Banany obrać, pokroić w gruba kostkę. Włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i lekko rozgotować. Dodać koncentrat pomidorowy i curry. Wymieszać i przełożyć do mięsa. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Jeśli gulasz wyjdzie zbyt rzadki to można go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Można posypać siekaną natką z pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

20.03.2012 12:15
Bardzo ciekawe połączenie smaków.

ben-ka

20.03.2012 07:06
to musi być ciekawy smak.

jeanette_v

12.02.2012 20:18
Pyszność.

olkaaa

24.01.2012 08:46
ch?tnie spróbuj?

IKrakowianka

26.11.2011 22:41
wow! Takiej wersji jeszcze nie jadłam, ale warto wypróbować przepis

manaika

22.09.2011 21:47
ciekawa jestem smaku:)

Grazyna0211

05.09.2011 14:43
fajne połączenie smaków

ewa84

06.04.2011 10:15
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat