Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kopytka z mięsnym sosem bazyliowym
Kroki postępowania
Tak przygotowane kopytka (bez sosu) można także podsmażać na patelni lub w piekarniku i podawać z rozpuszczonym masłem.
ziemniaki ugotowane | 500 g |
mąka pszenna | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
jajko | 1 |
sól | |
sos | |
cebula biała | 1 |
mięso mielone | 200 g |
mąka pszenna | 1 łyżka |
śmietana 12% | 100 ml |
bazylia świeża | 5 listków |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: