Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem renklodowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,35 kg
żelfix 3:1 opakowanie 40 g
lody 1 renklody

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem renklodowy

Odważyć 1 kg wypestkowanych i rozdrobnionych renklod. Włożyć do garnka, dodać żelfix i dokładnie wymieszać. Zagotować, ciągle mieszając. Dodać cukier. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 minuty. Zdjąć garnek z ognia, mieszać do zaniku piany. Gorącą konfiturę nałożyć do słoików i szczelnie zamknąć. słoiki ułożyć dnem do góry na ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 19.08.2012 23:41
w zimie smakuje bardzo taki dżemik...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak