Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1/2 kg
włoszczyzna do smaku
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 4 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie mięsnym

Kroki postępowania

1
Schab kroję na kształt kotletów, nacieram solą i pieprzem i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Duszę go na teflonowej patelni z pokrywką.
Krok 1 - Schab w sosie mięsnym foto
2
Kiedy schab ładnie się poddusi obracam go na drugą stronę. Dodaję do środka odrobine warzyw, włoszczyznę tak aby schab przesiąkł zapachem warzyw.
Krok 2 - Schab w sosie mięsnym foto
3
Schab dusi się około godziny. Sos przygotowuję dodając do szklanki wody 4 łyżki mąki, mieszając i wlewając na patelnię. Soki wpuszczone przez schab mieszają się z sosem i powstaje piękny i smaczny ciemny sos mięsny. Schab wraz z sosem powinien się jeszcze chwile poddusić i gotowe:)
Krok 3 - Schab w sosie mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 19.08.2012 17:50
schabik w każdej postaci lubie a ten wyjątkowo zachęcający

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak