Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
masło 100 g
gęsta śmietana 0,5 szklanki
żółtko jajek 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1,5 łyżeczki
marmolada 1 jabłkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z cynamonem

Kroki postępowania

1
Mąkę zagnieść z żółtkami, masłem, śmietaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wstawić na 0,5 godziny do lodówki. Następnie ciasto podzielić na 2 połówki i rozwałkować. Jedną część wyłożyć na blachę.
Krok 1 - Jabłecznik z cynamonem foto
2
Posmarować marmoladą i posypać cynamonem.
Krok 2 - Jabłecznik z cynamonem foto
3
Nakryć drugą częścią ciasta. Piec około 45 minut w temp. około 180 stopni.
Krok 3 - Jabłecznik z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.09.2012 20:14
pycha ,lubie ciasta z owocami
fijolek91 03.09.2012 17:10
fajne:)
Mati3 02.09.2012 21:29
super ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak