Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce kukurydzianej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka
jajko 1 szt
mąka kukurydziana

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce kukurydzianej

Kurczaka kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Doprawiamy go dość mocno ulubionymi przyprawami i odstawiamy na co najmniej pół godzinki,by przeszedł przyprawami. Jajko "bełtamy" z odrobiną mleka i soli. Mąkę kukurydzianą wysypujemy na talerz. panierujemy kawałki kurczaka najpierw w jajku, później w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Całą przyjemność smażenia polega na tym, że mąka się tak szybko nie pali, więc kurczak ma ładny, równy kolor, a poza tym, nie trzeba zmieniać oleju przy każdej nowej porcji, którą wrzucamy na patelnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 17.08.2012 14:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak