Sposób przygotowania

Gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym.
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15 min
Brokuła myjemy, dzielimy na części i dorzucamy do bulionu. Wrzucamy kostkę rosołową.
Gotujemy kolejne 15 min.
Jak wszystkie warzywa zmiękną ściągamy zupę z palnika i wszystko razem miksujemy blenderem.

Makrelę oddzielamy od ości i skóry i drobimy na kawałki.
Orzeszki kruszymy i prażymy na suchej patelni

Zupę krem nakładamy do miseczki, na wierzch kładziemy makrelę, kapary i posypujemy orzeszkami.

Smacznego!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !