Chrupiąca sałatka z selerem naciowym/

Chrupiąca sałatka z selerem naciowym/

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 łodyg selera naciowego

  • kiwi

  • 3 połówki brzoskwiń z puszki

  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

  • jabłko

    1 szt. (duże)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NA SOS
20dag jogurtu naturalnego, łyżeczka startej skórkii otartej z cytryny, 2 łyżki soku z cytryny, łyżeczka tartego chrzanu ze słoika, sól, cukier, pieprz
ł
Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć, listki odciąć i odłożyć do dekoracji. Łodygi oczyscic z twardych włókien i pokroić w plasterki. Jabłko umyć, przekroić na ćwiartki, wypestkować i pokroić w cienkie plasterki. Obrane kiwi oraz osączone z zalewy połówki brzoskwiń pokroić na cząstki. Rozdrobniony seler naciowy włożyć do miski razem z przygotowanymi owocami. Wymeiszać.
tki. Udekorować ją listkami selera naciowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

27.09.2010 13:19
fajna

Dorota71

23.09.2010 08:21
zdrowe i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat