Sałatka z tuńczykiem i grzankami

Sałatka z tuńczykiem i grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka

  • 3 pomidory

  • ogórek

  • 3 dymki ze szczypiorkiem

  • łyżka kaparów

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • chleb czerstwy

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NA SOS
3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryna, 2 łyzki keczupu, 3 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz

Chleb pokroić w kostkę, rozsypać na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopni i piec na rumiano 5-6min. Ostudzić.
Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z pestek i razem z ogórkiem i pomidorami pokroić w kostkę. Dymkę oczyścić i posiekać wraz ze szczypiorkiem. Przygotowane warzywa włożyć do miski. Dodać tuńczyka osączonego z zalewy, grzanki i kapary.
Połączyć oliwę z sokiem cytrynowym oraz keczupem. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, sola i pieprzem. Sałatkę polać sosem i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

24.09.2010 07:23
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat