Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w occie - pasteryzowana- na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 4,5 łyżki
sól 1,5 łyżki
chrzan
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
nasiona kopru
liście selera
woda 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w occie - pasteryzowana- na zimę

Na początku cukinię należy pokroić w 0,5 cm plastry i powkładać do słoików. Do słoików dodać przyprawy:
chrzan, czosnek, liść selera, gorczyce i nasiona kopru.

Zrobić zalewę: Zmieszać w garnku 1 szklankę octu, 5 szklanek wody, 1,5 łyżki soli, 4,5 łyżki cukru, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować.
Przygotowaną zalewę wlewamy do słoików z cukinią i zakręcamy.
W dużym garnku gotujemy wodę i w tej wodzie gotujemy słoiki przez 10 minut.
Ugotowane słoiki odstawiamy do wystygnięcia.
Cukinia gotowa.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.09.2012 10:02
ciekawy przepis
pacpaw 10.08.2012 18:29
z chęcią bym taką cukinię posmakował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak