Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
fasola 2 szkl
marchew 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 szt
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
śmietana 30% 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
koper świeży do smaku
ziemniaki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Do garnka dać wodę , zagotować, wsypać fasolę i pokrojoną marchewkę, gotować.
Krok 1 - zupa fasolowa foto
2
Dodać ziemniaki , natkę pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe, kostki rosołowe, gotować do miękkości jarzyn.
Krok 2 - zupa fasolowa foto
3
mąkę , smietanę i odrobinę wody wymieszać razem, wlać do zupy , doprawić przyprawami do smaku, dodać pokrojony koperek.
Krok 3 - zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 31.03.2013 23:40
mi smakuje :-)
Dorota59 10.02.2013 13:51
pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak