Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w occie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1,5 łyżki
cukier 3 łyżki
woda 2 szkl.
ocet 0,5 szkl.
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ryby świeże
majeranek
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w occie.

Kroki postępowania

1
Ryby oczyścić, nasolić, popieprzyć i obsypać majerankiem. Obtaczać w mące.
Krok 1 - Ryby w occie. foto
2
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 2 - Ryby w occie. foto
3
Zalewę zagotować i ciepłą zalać ryby.
Krok 3 - Ryby w occie. foto
4
Gdy wystygnie odstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 4 - Ryby w occie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.09.2012 14:22
uwielbiam dobrze przyrządzone ryby w occie
misia53 31.08.2012 10:41
zazdroszczę ci takich świeżych rybek i jeszcze w occie ...pycha!
adelajda 18.08.2012 13:07
smakowite !!
Mirka-Ludomila 17.08.2012 23:15
bardzo dobre, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak