Sakiewki naleśnikowe o posmaku chińskim :

Sakiewki naleśnikowe o posmaku chińskim :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz mielony,1/4 kostki masła

  • ½ szklanki słodkiej śmietanki ,5 dag utartego sera Chedar,Szczypiorek do wiązania sakiewek

  • pieczarki

    2 szt
  • panga

    20 dag
  • makaron wonton

    1 garść
  • bulion rybny

    1/2 l
  • jajka

    2 szt.
  • mąka

    14 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek, 12 łyżek mąki , mleka, proszku do pieczenia i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe . Usmażyć 6 naleśników średniej wielkości. Rybę zalać ½ litra wody i gotować 10 minut. Wyjąć rybę i rozdrobnić . Do wywaru dodać kostkę bulionu rybnego. Wywar przestudzić .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Odcedzić . Pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oliwy. Pieczarki wymieszać z rozdrobnioną rybą i makaronem . Doprawić farsz solą i pieprzem . Nadziać farszem naleśniki formując je w sakiewki i związując szczypiorkiem .
W rondelku rozpuścić masło i zmieszać z nim 2 łyżki mąki . Wlać wywar rybny i słodką śmietankę . Wsypać ser i gotować sos aż ser się roztopi .
Podawać wlewając na talerz sos i umieszczając na nim podgrzane na parze sakiewki . Dodatkowo podawać surówkę ( np. mieszaną ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

10.02.2011 19:45
Ciekawa jestem czemu mi zdjecie znikło i nie moge go dodać ponownie

Babciagramolka

10.02.2011 19:45
Ciekawa jestem czemu mi zdjecie znikło i nie moge go dodać ponownie

Teresa19

10.02.2011 15:30
Super.

edyta18-20

28.08.2010 13:34
pycha

Justyna223

28.08.2010 13:32
ale kolorowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat