Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dag
ziemniaki 4-5 szt
włoszczyzna 1 pęczek
margaryna 1 łyż
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyż
śmietana 18 proc 1/2 szkl
koperek 1/2 łyż
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ogórki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na żeberkach

Mięso obsmażamy na tłuszczu a następnie zalewamy zimna wodą i gotujemy z dodatkiem kucharka i liści laurowych ok 30 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce ogórki kiszone. Wszystko gotujemy do miękkości. Następnie mięso wyjmujemy z zupy, oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Ponownie dodajemy do zupy. Na koniec zabielamy zupę śmietaną, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz koperek.Zagotowujemy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 28.01.2014 08:19
lubię taką zupkę ;)
IKrakowianka 08.09.2013 18:02
lubię takie zupy
cooleczka 13.02.2013 08:57
świetny obiad
MAR3STA 24.12.2012 10:42
pyszna zupka
Adam/ZUB3R 25.11.2012 14:34
dobra
Dorian 13.10.2012 21:59
pyszna zupka
gosia1988 30.09.2012 07:47
pyszna
irenka 11.08.2012 22:19
pycha
sznycel 06.08.2012 21:47
ale świetny przepis - skorzystam z chęcią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak