Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśne łazanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 1
sól 1 szczypta
udko kurczaka 1
cebula 1
olej do smażenia
przyprawy
kapusta kiszona 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśne łazanki

Do mąki wbijamy jajko, dodajemy szczypte soli i dolewamy tyle wody, aby nam sie zagniotło idealnie gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na kilka mniejszych kawałków i każdy dokładnie wałkujemy -odkładamy na kilka godzin do wysuszenia. Kiedy płaty makaronu są suche, to kroimy go na długie 2cm paski, a następnie w poprzek na kawałki 4-5cm. Makaron wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy do miękkości.
Kapustę kiszoną siekamy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 45 minut (dodajemy listko lauorwe i ziele angielskie). W tym czasie na patelni na oleju lub margarynie przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekane mięso z kurczaka (ugotowane dzień wcześniej udko w rosole obrałem i pokroiłem), następnie dodajemy ugotowaną i odciśnięta kapustę. całość doprawiamy pieprzem, solą i kucharkiem, dodajemy ugotowane kluski, mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.01.2014 12:12
domowe najlepsze
ONY_za_kare 23.12.2013 22:13
moja zona lubi z kiszoną :)
Betka 07.08.2012 09:10
mmmm ciekawy przepis;)
bietka 04.08.2012 22:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak