Faworki

Faworki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 gram
  • żółtka

    3 sztuka
  • sól

  • śmietana

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • spirytus

    1 łyżka
  • cukier puder

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki poza cukrem pudrem łączymy. Mąkę można przesiać przez sitko, ugniatamy ciasto i dzielimy je na kilka części. Wałkujemy ciasto i wycinamy nożem lub radełkiem paski o szerokości ok 3-3,5 cm i długości 9-10 cm. Na środku nacinamy dziurkę i przewlekamy jeden koniec przez dziurkę. Smażymy an rozgrzanym oleju. Posypujemy cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta0906

24.09.2010 17:44
smaczne

Emila2

02.09.2010 19:04
uwielbiam je:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat