Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek topiony z bazylią / Dukan

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
bazylia świeża do smaku
pomidory w proszku do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
parafina ciekła 1-2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat płaska łyżeczka
twaróg 250 (chudy)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serek topiony z bazylią / Dukan

Twaróg pokruszyć jak najdrobniej, posolić, posypać sodą i wymieszać.
Na zimną patelnię wlać parafinę, dodać pokruszony ser i włączyć mały ogień - mieszać, aż ser się rozpuści.
Dodać pomidory w proszku oraz czosnek granulowany i mieszać 2-3 minuty.
Wbić jajko i szybko wymieszać - ogrzewać, stale mieszając, aż ser zgęstnieje.
Na końcu dodać posiekaną bazylię i dokądnie wymieszać.
Serek zlać do pojemniczków i wstawić do lodówki na godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 03.09.2012 17:02
super
usmiech 12.08.2012 21:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak