Mój rosołek

Mój rosołek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korpus z kurczaka

  • liść laurowy

  • cebula

    1/4 szt.
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • ziarenka pieprzu

  • ziele angielskie

  • pietruszka

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, przekładamy do garnka w którym będziemy gotować zupę. Zalewamy około 2l wody. Dodajemy kostkę rosołową, cały kawałek cebuli i selera, pokrojone w kawałki marchewki i pozostałe zioła. Wszystko odstawiamy na gaz. Gotujmy do momentu kiedy mięso i warzywa będą miękkie. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andzia1977

13.07.2011 21:48
uwielbiam rosół

gusia1000

30.11.2010 00:56
Smacznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat