Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
mięso mielone 1 kg
ryż 3 torebki
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
cebula 1 szt
jaja 2 szt
woda 2 szk
majeranek 2 łyzeczki
cytryna 1/4 szt
sól 1/2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI

ryż gotujemy na twardo. do miski wkładamy drobno posiekaną cebule, mięsko, jaja, przyprawy i dokładnie wyrabiamy dokładamy ryż wszystko mieszamy razem i zawijamy w liście które wcześniej ściągamy z kapusty, wszystko ściśle układamy w garnku bądź naczyniu żaroodpornym całość zalewamy 2 szk wody wymieszanymi z sokiem z cytryny majerankiem i solą wszystko wstawiamy do piekarnika na półtora godziny. podajemy same bądź z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 15.10.2012 16:03
bardzo je lubie
Mati13 15.10.2012 16:03
bardzo je lubie
Mati13 15.10.2012 16:02
bardzo je lubie
Maniek2 20.09.2012 08:26
pycha
Izabela/bella81 19.09.2012 08:56
gołąbków nigdy nie odmówię :)
dianix 14.08.2012 16:40
mam w domu, robiłam wczoraj:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak