Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
pomarańcza 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w cieście francuskim

Ciasto francuskie kroimy w niewielkie paseczki. Pomarańcze obieramy, każdy księżyc kroimy w kostkę. Na każdym paseczku ciasta francuskiego układamy po kawałeczku pomarańczy, obsypujemy cukrem pudrem. Zaklejamy ciasto formując kokardki - mocno dociskamy aby nie rozeszły się podczas pieczenia. Pieczemy przez 10 minut w nagrzanym do 180stopni piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.01.2014 09:57
tak jeszcze nie jadłam super
fotoviderek 30.10.2013 07:37
Takich pomarańczy jeszcze nie jadłem :)
Renata22 02.10.2012 19:41
ciekawe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak