Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka dyżurna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1,5 szkl
oliwa 6 łyżek
mąka 2 szkl
cukier wanilinowy 1 saszetka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder 0,5 szkl
jabłka 1 duszone

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka dyżurna

Białka jaj ubić na sztywną pianę, ciagle mieszając dodawać kolejno cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę, proszek. Masę wylać na brytwankę, piec ok. 45min w temp. 180st. Ciepły biszkopt przekroić w połowie i na jedną część wyłożyć jabłka (uduszone z cukrem, zawekowane w 1l słoiku "na zime"), drugą przykryć i polać lukrem (zrobionym z cukru pudru), a na wierzch dla ozdoby ułożyć syszona papaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 15.08.2012 00:10
Pyszne
1j1o1l1a1 29.07.2012 19:56
szarlotka bardzo smakowita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak