Frykadelki, mielone kotlety (przepis podstawowy)

Frykadelki, mielone kotlety (przepis podstawowy)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    50 dag
  • cebula

    1-2
  • jajko

    1
  • sól, pieprz

  • tymianek

  • majeranek

  • czosnek w granulkach

  • chleb tostowy

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

chleba tostowego skroić skórkę, namoczyć. Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na patelni na odrobinie oleju, przestudzić, dodać do mięsa razem z odciśniętym chlebem i jajkami, wyrobić na gładką masę (czym dłużej wyrabiamy, tym jest lepsze). Doprawić pieprzem,solą i resztą przypraw. Z masy formować frykadelki, kotlety lub klopsiki, smażyć ze wszystkich stron na patelni z gorącym olejem na niezbyt silnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

22.08.2011 21:12
dobre

aginaa

30.09.2010 10:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat