Pieczeń królewska

Pieczeń królewska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5 kg
  • marynata pikantna Prymat

    2 sztuki
  • liść laurowy

    6 sztuk
  • ziele angielskie

    6-8 sztuk
  • cebula czerwona

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę umyć, nakłuwać ostrzem noża kilka otworów by marynata dostała się do środka mięsa. Przygotowaną wg. przepisu marynatą starannie posmarować szynkę i ułożyć w głębokim naczyniu tak by jak najmocniej mięso było zanurzone w marynacie, na wierzchu ułożyć liście, ziele i piórka cebuli, naczynie owinąć folią spożywczą i pozostawić na 48 godzin w lodówce. Tak przygotowaną szynkę włożyć do rękawa piekarniczego, polać marynatą i piec w piekarniku 200*C przez ok. 2 godziny. Podawać z frytkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Daria14

13.02.2011 18:42
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat