Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 główki
fasolka szparagowa 150-200 g
brukselka 150-200 g
ziemniaki młode 3-4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, piórka, różyczki lub jak brukselka mała w całości, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Dodajemy kostkę i przyprawiamy do smaku, możemy zabielic śmietanką ( 2-3 łyżki) lub zrobic troszeczkę zasmażki. Podajemy gorącą ze świeżym chlebkiem lub bułeczkami.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 27.07.2012 11:23
...lekka i zdrowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak