Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
masło 1 łyżka
szczypiorek siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z cebulą, wymieszać ze szczypiorem, ostudzić
Krok 1 - Kotleciki mielone z pieczarkami foto
2
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć przemielone mięso, dodać odciśniętą bułkę, jajko, pieczarki, 2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać
Krok 2 - Kotleciki mielone z pieczarkami foto
3
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano, rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Kotleciki mielone z pieczarkami foto
4
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Kotleciki mielone z pieczarkami foto
5
Podawać z ziemniakami, sosem i surówką.
Krok 5 - Kotleciki mielone z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.08.2013 08:53
bardzo apetyczne
Iwusia 06.12.2012 23:02
smaczny obiad
Łukasz15 23.09.2012 15:13
Świetne mięso
kuklik 08.08.2012 14:44
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak