Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 3 szt
czekolada gorzka 1 szt
śmietana 30% 1 litr
Biszkopt
banan 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

1. Upiec biszkopt
2. Banany ułożyć na ostudzonym biszkopcie, skropić cytryną
3. czekoladę (mleczna plus gorzka) i pół litra śmietany poddać kąpieli wodnej tzn. mały garnuszek z w/w składnikami zanurzyc w większym garnku z wodą. Gotować do całkowitego rozpuszczenia.
4. Masę wylać na ciasto. poczekac aż wystygnie.
5. Ubić śmietanę dodając zelatynę. wyłożyć na ciasto.
6. Potrzec czekoladę na sam wierzch.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak