Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja z żółtym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4 szt
ser żółty 4 plasterki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
musztarda 2 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja z żółtym serem

Odmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku. Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.12.2012 11:24
mniam
Iwusia 05.11.2012 23:10
uwielbiam takie obiadki
edyta44 02.08.2012 12:31
pycha
caralajna 27.07.2012 00:17
smakowity
Pietruszka 26.07.2012 09:32
super
gosia47-47 26.07.2012 09:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak