Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa mrożona z prażonymi migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
mleko 200 ml
śmietana kremówka 100 ml
kostki lodu 6 szt.
likier amaretto 20 ml
cukier trzcinowy 2 łyżeczki
migdały w płatkach 1 łyżka
kakao słodkie 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa mrożona z prażonymi migdałami

Kawę, zimne mleko, cukier oraz kostki lodu wymieszać w shakerze, dodać 15 ml likieru migdałowego, zamieszać ponownie. Przelać do wysokiej szklanki. Śmietanę kremówkę ubić z łyżeczką syropu migdałowego (5 ml), wyłożyć na kawę. Udekorować sypkim słodkim kakao oraz uprażonymi płatkami migdałowymi, które po uprażeniu wydobywają niesamowity smak i aromat. Podajemy kawusię z długą łyżką i kolorowymi słomkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.10.2013 11:12
bardzo ciekawy przepis
krystyna330 02.09.2013 21:38
pomysłowe i bardzo łatwe do zrobienia
JOANNA16 23.05.2013 08:51
pyszna kawka
Iwona32 02.04.2013 09:02
noom ciekawy przepis....
wiola333 04.03.2013 16:41
bardzo ciekawy przepis, smacznie
Kekerboom 23.07.2012 16:38
super
mufinka79 23.07.2012 16:34
Przepyszna kawa na upalne dni :) Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak