Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z arbuzem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1 30%
galaretka czerwona 1
arbuz 500 g
posypka czekoladowa
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z arbuzem

Kroki postępowania

1
W 250 ml wrzącej wody rozrabiamy czerwoną galaretkę i odstawiamy ją do wystudzenia, mieszamy od czasu do czasu aby nie stężała. W tym czasie schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno (nie dodajemy cukru), arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy w małe cząsteczki.
Krok 1 - Pianka z arbuzem foto
2
Do ubitej śmietany dodajemy schłodzoną galaretkę i dokładnie mieszamy. Do wychłodzonych szklaneczek bądź pucharków przekładamy tężejące mleczna pianka, dodajemy pokrojonego arbuza,
Krok 2 - Pianka z arbuzem foto
3
całość posypujemy czekoladową posypką. Zostawiamy w lodówce do stężenia się pianki. Smacznego
Krok 3 - Pianka z arbuzem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.12.2013 19:23
mniam same pyszności u Ciebie
adelajda 23.06.2013 17:39
pyszności !!
Adam/ZUB3R 21.04.2013 12:20
smaczny deser
Kasnaj 27.08.2012 16:19
samkowe
dagmara020 13.08.2012 06:54
pyszności
Lukrecja29 09.08.2012 21:05
Pyyycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak