Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowa kanapka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczkaa
miód 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 1 łyżeczka
rodzynki kilka szt
chleb żytni 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowa kanapka

Polecam po 2 kromki na osobę. Składniki podane na 1 kanapeczkę. Chleb (ja wybieram żytni, ale można jaki kto lubi) smarujemy masłem. Na to polewamy łyżeczką miodu i posypujemy rodzynkami i słonecznikiem. Można też najpierw wymieszać miód z bakaliami i wtedy nakładać na kanapkę. Wówczas słonecznik lekko mięknie i jest jeszcze lepszy. Podawać ze szklanką mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.09.2012 10:54
Proste ale szybkie i smaczne
annagebalska 28.09.2012 08:52
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak