Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny ze słonymi paluszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
jajko
cukier 125 g
olej roślinny 80 ml
cukier wanilinowy
maślanka 300 ml
słone paluszki 30 sztuk
polewa z białej czekolady
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
precelki 150 mini słone

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny ze słonymi paluszkami

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. 14 papilotek umieścić w zagłębieniach na muffiny. Miniprecelki pokroić na pół, zmieszać z mąką, proszkiem i sodą. Jajko wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, maślanką. Dodać suche składniki i wszystko szybko wymieszać. Papilotki wypełnić ciastem i piec na środkowym pozimie piekarnika przez 20 minut. Upieczone wyjąć i jeszcze przez 5 minut pozostawić w formie. Ozdobić polewą i paluszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 22.07.2012 11:49
ja lubię korzysta z przepisów z książek kucharskich, ale nie wszystkie są godne polecenia, widze, że Andżelika poleca wypróbowane, sprawdzone przez siebie przepisy. Samemu nieraz trudno wybra fajny przepis z liku książek kucharskich. W końcu te ksiązki powstają, po to, by do nich sięgac !
SmacznaPyza 21.07.2012 18:04
przepisujesz książkę z przepisami na muffiny?
andżelika1 21.07.2012 16:54
Pasują na przyjęcia dla dużych i małych łakomczuszków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak