Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek z rabarbarem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 250 gram
żółtko jajek 6 sztuk
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
cukier wanilinowy opakowanie
rabarbar 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek z rabarbarem

Wszystkie składniki oprócz rabarbaru ze sobą łączymy, zagniatamy, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę (lub do zamrażarki na 20 minut).

Formę do pieczenia smarujemy masłem, podsypujemy mąką i wykładamy w nią ciasto.

Rabarbar obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i układamy na cieście, delikatnie dociskając.

Wkładamy do piekarnika (175 st) i pieczemy ok. 40 minut.

Po ostudzeniu posypujemy pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 27.07.2012 18:34
pychota
Kikiriki 21.07.2012 15:58
fajne
iziona 21.07.2012 06:17
Wygląda bardzo ładnie i apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak