Zasmażka

Zasmażka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    2 łyżki
  • mąka

    1 garść
  • woda

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smalec porządnie rozgrzać na patelni, wrzucić na niego garść mąki i mieszać aż nabierze złotawy kolor i zalać wodą. Zagotować mieszając. Niezwłocznie dodać do potrawy i zamieszać. Doskonale nadaje się do kapusty kiszonej na ciepło i młode kapustki gotowanej, jak i do zup typu kapuśniak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

21.05.2011 19:27
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat