Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
por 1 sztuka
kalafior 1/3 sztuki
pietruszka 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Kroki postępowania

1
Obieramy cebulę, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki. Wszystko kroimy w kostkę lub plasterki. Pora kroimy w krążki. W garnku gotujemy bulion, do wody dodajemy kostkę, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Zupa jarzynowa foto
2
Dodajemy do bulionu i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Do zupy wsypujemy mrożony kalafior.
Krok 2 - Zupa jarzynowa foto
3
W osobnej miseczce śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, mieszamy i dodajemy do całości. Zagotowujemy. Na koniec posypujemy pietruszką i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Zupa jarzynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.10.2013 19:56
uwielbiam taka zupkę
Małgorzata106 21.05.2013 21:54
przepyszna
IZABELA29 07.05.2013 09:53
jak dla mnie za mało wody
gusia1000 21.07.2012 14:05
Zawsze dobra.
ronald88 21.07.2012 12:03
supcio
ronald88 21.07.2012 12:03
supcio
Agnieszka91 20.07.2012 13:53
pycha
wulkanxd 20.07.2012 13:30
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak