senkacz pieczony na rożnie

senkacz pieczony na rożnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    30 dkg
  • cukier puder

    30 dkg
  • jaja

    12
  • mąka pszenna

    30 dag
  • mąka ziemniaczna

    15 dkg
  • cukier waniiowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem,dodać kolejno żółtka.wymieszać z mąka pszenną i ziemniaczaną oraz cukrem waniliowym,połączyć z ubitym na sztywno białkami.drewniany drążek polewać cienkimi warstwami ciasta,powoli obracać nad małym ogniem,tak aby powstały ciemne i jasne strony ciasta.sękacz też można upiec w tortownicy wyłożonej pergaminem i piec ok. 5 min w tem.160*c,by się zarumieniło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.10.2012 14:01
uwielbiam sękacze;)

Kate131

13.05.2011 07:35
chyba sękacz? fajny przepis

gosia47-47

07.01.2011 16:50
o super pomysł

eli_555

04.01.2011 01:32
Szkoda że nie mam takiego wałka do sękacza.

annamariakowalczyk3

25.07.2010 10:51
pysznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat