KASZTANKI

KASZTANKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- pół kostki masła

- 2 łyżki cukru

- 2 łyżki kakao
- 2 x 100g opakowania wiórek kokosowych
( zmielonych w młynku do kawy )

- 2 łyżki soku z cytryny

- olejek migdałowy

- pół blachy kruchego placka

( lub 2 paczki herbatników )

Kruche ciastko skruszyć na mąkę. (można zmielić w maszynce )
Margarynę utrzeć z cukrem dodać pozostałe składniki nadal ucierając
( jeżeli masa jest za mało elastyczna dodać 2 łyżki wody) .
Formować kulki , obtoczyć w wiórkach i okruszkach ciasta .Schłodzić .

Kruchy placek ( zamiast herbatników )
- Pół margaryny ,
- 2 łyżki oleju ,
- 2 łyżki cukru ,
- 2 łyżki zmielonych płatków owsianych ,
- 4 łyżki wody
- ok. 2 szklanki mąki
Ciasto zagnieść , jeśli jest za kruche dodać troszkę margaryny
rozwałkować na blachę wyścieloną
papierem do pieczenia . Piec ok. 20 min .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat