faworki

faworki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • jajko

  • żółtko

    2
  • śmietana

    12 dag
  • cukier puder

    2 dag
  • ocet

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąką połączyć z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrobić. Następnie ciasto rozwałkować i kroić nożem na paski. Każdy pasek przekroić w środku i przewinąć. Smażyć na złoto. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat