Rolada

Rolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa kokosowa

- kostka margaryny

- pół szklanki cukru pudru (można mniej , wiórki dają słodkość )

- 150 - 200 g wiórek kokosowych ( 2 opakowania)
- sok z cytryny

Składniki utrzeć wstawić do lodówki .


Masa czekoladowa :

- Pol szklanki cukru

- pól szklanki wody

- 3 łyżki kakao

- 3 paczki kruchych ciasteczek ( lub blacha kruchego placka własnego wypieku )

- cukier wanilinowy , można dodać 2 łyżki alkoholu ( w wersji dla dorosłych )

Ciasteczka skruszyć .

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto .
Rozwałkować na pergaminie cienki ( ok .pół cm ) kwadratowy placek .
Na nim rozsmarować masę kokosową .
Zwijać jak roladę . Schłodzić w lodówce .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

27.09.2011 13:01
naprawdę super dziś robię znów

jasiek

20.07.2011 09:20
rolady są super

Adamorek

19.04.2011 14:02
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat