Parówki obrać z osłonek. Mięso włożyć do miski, dodać 3 łyżki bułki tartej, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir, przyprawę do mięsa mielonego. Wyrobić mięso na gładką masę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podzielić na 4 części. Uformować prostokąty długości parówek, położyć parówki i zawinąć w mięso. Panierować w bułce tartej. Smażyć w dużej ilości oleju z obu stron. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Koperek, szczypiorek posiekać. Pomidory pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Liście sałaty umyć, osuszyć. Rozłożyć sałatkę na talerzach na liściach sałaty, dodać porzeczki, posypać szczypiorkiem. Ziemniaczki posypać siekanym koperkiem. Danie gotowe, bardzo smaczne.