Kwaśnica na żeberkach

Kwaśnica na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • boczek wędzony

    30 dag
  • grzyby suszone

    100 g
  • ziele angielskie

    7 kulek
  • kminek

    1 łyżka
  • żeberka wieprzowe

    0,5 kg
  • sól do smaku

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • smalec

    1 łyżka
  • liść laurowy

    3 szt
  • kapusta biała

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć i drobno pokroić. Zalać wodą. Dodać kminek, liść laurowy i ziele angielskie. Wkroić boczek. Dorzucić żeberka i dobrze wypłukane grzyby. Dodać pokrojoną w pióra cebulę. Odrobinę posolić. Wszystko razem gotować aż do miękkości kapusty.
Na koniec uprażyć mąkę, dodać smalec i zrobić ciemną zasmażkę. Rozprowadzić zimną wodą i wlać do zupy. Doprawić do smaku i pogotować razem jeszcze kilka minut.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

04.07.2012 19:03
pyszna!

treonina

01.07.2012 16:56
super!

magdalea

01.07.2012 16:14
pyszny

Katarzyna87

01.07.2012 15:17
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat