mazurek pomarańczowy

mazurek pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    25 dag
  • masło

    12 dag
  • cukier

    12 dag
  • żółtko jaja

  • góra: pomarańcze

    3
  • cyrtyny

    2
  • cukier

    40 dag
  • migdały

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych wyżej składników przygotować ciasto kruche. I schłodzić je ok. 30 minut w lodówce. Następnie rozwałkować je na blaszce i upiec. W tym czasie przygotować masę pomarańczową. Umyte i wyszorowane pomarańcze i cytryny razem z startą skórką wrzucić do rondelka. Dodać cukier i gotować mieszając aż masa stanie się przezroczysta. Gorącą masę wykładać na upieczony placek. Na wierzch ułożyć migdały w płatkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat