Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowo-kakaowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
mąki 1,5 szklanki
cukru 0,5 szklanki
miodu 3 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowo-kakaowe

Jajka wbić do miski i bardzo dokładnie wymieszać mikserem z cukrem i cukrem waniliowym.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.Dodać do masy jajecznej i wymieszać.Na koniec dodać miód i kakao ponownie wymieszać.Blachę posmarować tłuszczem i opsypać bułką tartą.Przelać ciasto na blachę i piec w piekarniku ok 35-40 min w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić i opsypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 01.07.2012 13:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak