Tiramisu

Tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukru

    10 dag
  • żółtka

    2
  • mascarpone

    25 dag
  • biszkopty okrągłe

  • filiżanka mocnej kawy

  • łyzka wiśniówki

    1
  • łyzki kakao

    2
  • amaretto

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieraj z cukrem na parze,aż powstanie puszysty krem.Połącz go z likierem amaretto i delikatnie wymieszaj z serkiem mascarpone.Prostokątne naczynie wyłuż biszkoptami maczanymi w zimnym naparze kawy wymieszanym z wisniówką.Przykryj połową kremu,reszta biszkoptów maczanych w kawie i pozostałym kremem.Wyrównaj powierzchnię,posyp kakao,przesiewając je przez sitko.Wstaw na kilka godzin do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat