Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem
Ser, żółtka, oba cukry oraz śmietanę miksujemy. Powstałą masą smarujemy naleśniki, składamy w kopertę i obsmażamy na maśle z obu stron.
naleśniki | |
mąka | 2 szklanki |
mleko | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
drożdże | odrobina |
sól | |
cukier | |
tłuszcz do smażenia | |
farsz serowy: | |
twaróg | 30 dag |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
cukier | 2 łyżki |
śmietana | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: