gulasz majerankowy

gulasz majerankowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    70 dkg
  • mąka krupczatka

    2 łyżki
  • majeranek

    3-4 łyżki
  • sól

  • por (biała część)

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulasz majerankowy
mięso mieszamy z mąką, majerankiem i doprawiamy solą
Krok 2 - gulasz majerankowy
kawałki mięsa obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, dodajemy pory pokrojone w pół plastry, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 1 godziny
Krok 3 - gulasz majerankowy
jeśli sos jest zbyt rzadki to zagęszczamy go wodą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

22.08.2012 14:56
też używam dużo majeranku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat