Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami i truskwakami

Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami i truskwakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • cukier brązowy

    0,5 szklanki
  • jajka

    4 sztuki
  • sól

    szczypta
  • mleko

    4 łyżki
  • mąka pełnoziarnista

    250 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • truskawki

    300 g
  • porzeczki

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać szczyptę soli, cukier, nadal ucierać, nastepnie dodawać pojedynczo jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiac przez sitko, posotałości na sitku dodać do przesianej mąki - nie wyrzucać :) Do masy dodawać na przemian mąkę i mleko - mieszać do połączenia składników.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć mase, wyrównać, na górę ułożyć obrane i oczyszczone owoce, piec w rogrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni ok 40-50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marcela

27.07.2012 08:22
brzmi ciekawie

Marcela

27.07.2012 08:22
brzmi ciekawie

jolanta19

29.06.2012 20:44
super

magdalea

29.06.2012 15:07
pyszne, coś dla mnie!

Hanna5

29.06.2012 14:00
apetyczne!

anja3107

29.06.2012 12:04
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat